Decorated Christmas Tree

Moterys ir kvepalai


Kvepalai – tai tarsi nematomas mūsų parašas ore, kuris atspindi žmogaus asmenybę. (A.Rašymaitė)



Ar gi tai netiesa? Ar nusipirkti mamos kvepalai, ir užuosti gatvėje jums, neprimena jos? Ar patys mėgstamiausi kvepalai ,nepakelia nuotaikos?

Kai apsilankai parduotuvėje su tikslu nusipirkti kvepalus, renkantis kvapą iškyla daugybė sunkumų.(A.R.) Neretai kvepalų pirkimas tampa sunkiu ir ne itin maloniu procesu.(A.R) Rankos kvepia kvapais, kurie erzina nosį, kainos milžiniškos, ir vėl perki tuos pačius kvepalus kaip visada. Tai gi pakalbėkime apie kvepalus. Kaip kvepintis, kokius aš turiu, ir pamąstykime kokią didelę dalį užima ši "smulkmena".


Kas yra kvepalai?
Kvepalai - tai priemonė, kurią kiekvienas naudojame vos ne kasdien, o kai kuriems jie tokie pat gyvybiškai svarbūs kaip dantų šepetukas ar tekantis vanduo. Tačiau kvepalai yra kur kas įdomesnis žmonijos išrastas dalykas, nei kada būtume pagalvoję.Truputis faktų apie kvepalus :

1. Kvepalų istorija siekia dar senovės civilizacijas. Pavyzdžiui senovės egiptiečiai ir graikai, manoma, jau naudosi įvairiais eteriniais aliejais. Archeologų radiniai tvirtina, jog kvepalus žmonės galėjo naudoti jau prieš 4000 metų, tad šis faktas išties stebina, mąstant apie tai, kaip ilgai kvepalai išliko iki šių dienų.

2. Kvepalai buvo naudojami kaip priemonė nuslepiant nemalonų kvapą. Kadangi maudytis senovėje buvo prabanga (kartais žmonės nesimaudydavo po keletą mėnesių ar net metus), nemalonius kvapus aukštuomenės atstovai stengdavosi užtušuoti kvapniais eteriniais aliejais.

3. Šiomis dienomis naudojami kvepalai nėra pagaminti iš natūralių ingredientų. Kadangi kvepalų gamyba yra tapusi masine, joje pradėti naudoti sintetiniai kvapų atitikmenys. Tai lemia ir mažesnes kvepalų kainas, tad beveik kas antras pasaulio gyventojas gali sau leisti įsigyti kvepalus. Taip pat sintetinių kvepalų paklausą lemia ir ilgesnis jų galiojimo laikotarpis – nebūtina juos laikyti šaltoje ir tamsioje vietoje, kvepalų buteliukas gali stovėti tiesiai ant kosmetinio stalelio ar lentynėlės.

4. Rašytiniuose šaltiniuose užfiksuota, jog viena pirmųjų kvepalų kūrėjų buvo moteris. Tai iš tiesų įdomus faktas, turint omenyje, jog daugelį amžių moterys būdavo bet kokios veiklos atskirtyje.


5.Pirmus šiuolaikinius kvepalus sukūrė vengrai. Šie kvepalai buvo pagaminti 1370 m. Vengrijos karalienės Elizabeth įsakymu iš iškvėpinto aliejaus, sumaišyto su alkoholio tirpalu, ir buvo žinomi visoje Europoje kaip Vengrijos vanduo.
(Miglė)

Dažnai skaidydamos apie kvepalus susiduriame su tokiais žodžiais kaip : "Viršutinė (pradinė) nata, Širdies (Vidurinė) nata, Bazinė, pamatinė (baigiamoji) nata"

Bet ką tai reiškia? Paieškojus informacijos atsakymas būtų toks :
Aromatas atsiskleidžia palaipsniui, per 3 pakopas. Pirmoji pakopa – pradinis įspūdis, kurį mes susidarome apie aromatą, papurkštą ant odos. Jis vadinasi Viršutinė nata. Jis trunka mažiau negu minutę, nes šioje natoje vyrauja silpnai fiksuojami komponentai, tokie kaip citrusai, žaluma. Antroji pakopa – Širdies nata – pasireiškia iškart po Viršutinės natos, kai tarp odos ir parfumo prasideda cheminė reakcija. Dar po dešimties minučių (kartais greičiau) pasireiškia Baigiamoji, Bazinė, nata. Ji dar vadinama šleifu. Tik sulaukę visų trijų natų, tai yra ne anksčiau kaip po 15 minučių, galime susidaryti tikrą įspūdį apie aromatą. Kaip mes įsidėmime, įsimename bet kurį aromatą – tai greičiausiai Širdies natos ir Šleifo derinys. Paskutinėje pakopoje dažniausiai yra patalpinami aromatų fiksatorius ir stiprios aromatinės medžiagos, tokias kaip ambra, muskusas, prieskoniai, sandalas ir kt. Jeigu šios medžiagos aromate vyrauja – jis yra stiprus ir ilgai išliekantis, o jeigu šių medžiagų aromate nėra daug- žmogus suvokia tokį aromatą kaip lengvą, gaivų. Jis, kaip taisyklė, nėra ir toks ilgai besilaikantis.

Ir vis dėl to kaip mums, moterims išsirinkti tinkamus kvepalus, kad iš parduotuvės išeitume mažiau suirzusios. 

-Parfumerijos parduotuvėje apsilankykite vidurdienį, būtent tada jūsų uoslė yra aštriausia.


-Jeigu renkatės tarp poros kvapų, tai papurkškite ant popieriaus juostelių ir neškitės namo arba į parduotuvę užeikite kitą dieną. Jeigu vienas kvapas jums patinka, bet nesate tikra, tai pasikvėpinkite parduotuvėje ir kelias valandas pavaikštinėkite, įsitikinkite, kad kvapas jūsų neerzina, pati jį turėtumėte justi vos vos. 

-Rinkdamosi kvepalus pagalvokite, kuriuo paros metu jūs ruošiatės juos naudoti. Jeigu ruošiatės naudotis juo ryte, į darbą, tokiu atveju aromatas turėtų būti gaivus, lengvas, žvalus arba gali būti ir šiltas, saldus aromatas, tik tada verta naudoti jo šiek tiek mažesnį kiekį. Vakarui aštresnis.
(eli.lt)

Tačiau išsirinkome mes ne vieną buteliuką kvepalų ir kažkas klausia "Kiek aromatų moteriai reikia?" Labai geras klausimas.Kiek kvepalų buteliukų ,Jūs, turite?
Kai kas galvoja, kad aromatą reikia išsirinkti ilgam, kad aplinkiniai jį laikytų jūsų nuosavu aromatu. Bet gal nereikia būti tokiems konservatyviems. Juk keičiasi viskas: ir jūs patys, ir oras, ir nuotaika, ir veiklos sritys, tad kinta ir parfumeriniai polinkiai. Todėl ant statistinės europietės tualetinio staliuko stovi šeši-septyni skirtingi aromatai. Ir aš drąsiai sakau, pirkite ir dovanokite kvepalus kiek širdis  geidžia.

(FAIRNESS KOSMETIKA)

O dabar trumpai apie mano kvepalus.
Turėjau įvairiausių kvepalų ir tualetinių vandenų kaip :
B.U. "Rockmantic" , "Free spirit"; Moschino "Fanny" "Love" taip pat nemažai analogų.
Pristatau savo dabartinius kvepalus.






1. "Black xs man"   Pirkti Šventojoje, aliejiniai, mažas buteliukas, patogus rankinėje ilgai išliekantis, vakarinis. Nežinoma firma.

2. "Lady Gaga Fame". Puikūs kvepalai. Gal pati kaip asmenybė ji man nelabai, bet kvepalai tai tikrai labai patiko, tinka tiek dienai tiek vakarui. Aromato pagrindiniai akordai: tamsusis, išreiškiamas šunvyšnės ir smilkalų natomis, kurios perauga į jausmingąjį akcentą iš medaus, šafrano ir abrikoso natų. Gėliškoji aromato pusė skamba jazminų ir tigrinės orchidėjos natomis.
Šie kvepalai kitokie dar vienu aspektu - pats skystis yra juodos spalvos, tačiau tampa visiškai skaidrus tik palietęs odą.Planuoju pirkti 2 kartą.
3. Lanvin "Marry me" Mano nuostabiausieji, gaila jau beveik baigėsi. Tai kvepalai kurie pakelia nuotaiką. Viršutinės natos: apelsinai, jazminų arbata, frezijos; vidurinės natos: baltieji persikai, magnolijos, rožės, jazminai; pagrindinės natos: baltieji puskiparisiai, muskusas, ambra.
Kvapo pobūdis: kerintis, romantiškas, gundantis.
Rekomenduojama naudoti: dieną, vakare, naktį.

4. Lanvin "Rumeur 2 Rose" Nusipirkau vasarai, bet naudosiu rudeniui, kiekvienai dienai.Viršutinės natos: sicilinių citrinų lapai, alyvos; vidurinės natos: visterijų žiedai, žali arbatos lapeliai, persikų žiedai, rausvažiedžiai bijūnai, kvepenės; pagrindinės natos: libaniniai kedrai, muskusas, ambra. Ir apibendrinant, dabar man patinka Lanvin kvepalai, nes įperkami ir atitinka mano skonį.

5.Britney Spears "Island Fantasy" Tik vasarai, greit dingsta kvapas. Bet buteliukas labai gražus.     


Manau ši tema yra labai plati, ir ja galima kalbėti daug. Norėjau bent trumpai pasakyti kaip svarbu kvapas musų gyvenime. Kaip tai primena žmones, pakelia nuotaiką, priverčia atsisukti, suraukti nosį, pakelia aistrą...

Coco Chanel sakė: „Kvepalai – tai nematomas, bet nepamirštamas, nepranokstamas madingas aksesuaras. Jis praneša apie moters pasirodymą ir primena apie ją, kad ji išeina“.
Moterys, nepamirškime, kokios mes NUOSTABIOS.

Iki kito karto, bučkis.

4 komentarai:

  1. kai mano klasiokės ateina "padauginusios" kvepalų, taip ir norisi išrėkt "išmokit kvepintis". nemanau, kad kitiems malonu, kai kito kvepalai tiesiog nusėda ant drabužių ir kvepi nebe savo aromatu, o to žmogaus, kuris ką tik stovėjo šalia. savasis kvapas turi būt juntamas intymiu atstumu, kada žmonės jau pakankamai arti, o ne būti užuodžiamu jau kitam koridoriaus gale, dar net nematant kas čia eina.

    realiai, įrašas patiko. ypač didelis pliusas dėl faktų. jau galvojau, kad čia rašysi "kviapalai pagal horoskopjo zenkla"... tada būčiau davusi velnių. na, o dabar viskas puiku. (;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Tau ,mieloji, už tokį ilgą komentarą. Kaip pastebėjau šis įrašas nėra labai populiarus.
    Dėl per daug kvepinimosi suprantu tave, bet kartais tai kai pareini ir žmogus skaniai kvepia, taip malonu sėdėti šalia, ypač vyrai.
    O dėl zodiakų, nesąmonė perki tai kas tau patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. yep. įrašas išties puikus. ir daaamn. visad norėjau lady gagos kvepalų. pavydžiu tauuu. ;_; :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jie labai skaniai kvepia ir tikrai universalus. :)
      Ačiū

      Panaikinti