Decorated Christmas Tree

Kviečiu Tave arbatos

Arbata tai vienas dažniausias žodis, kurį sutinku blogose, eilėraščiuose, novelėse.
Arbata - žodis teikiantis jaukumo jausmą.
Arbatos sezonas, kada šalta.
Arbata + knyga, draugai, rytas, vakaras, filmas, desertas - puikus derinys.
Arbata, net yra roko grupės pavadinimas.
Arbata, ypač žalia, naudojama grožiui, kosmetikoje.
Arbata - gėrimas, kuris sušildo, gydo, atpalaiduoja, lieknėjimui, suteikia jėgų...
 Todėl pakalbėkime apie arbatą plačiau.
Trumpa arbatos istorija.
VII m. e. a. kinų poetas Lu Tongas rašė apie arbatą.
Arbatos tėvynė - Kinija. Apie stimuliuojantį gėrimą, vėliau pavadintą arbata, pirmą kartą užsiminta 2700 m. pr. m. e. kinų metraščiuose. Iki III m. e. a. arbata dažniausiai buvo vartojama tik kaip vaistas ar tonizuojantis gėrimas, ruošiamas iš šviežių arbatžolių.
Tangų dinastijos laikotarpis (618-907 m. e. m.) tapo vadinamuoju arbatos aukso amžiumi, kai arbata pradėta gerti ne tik imperatoriaus ir kilmingųjų dvaruose, bet ir arbatinėse, neturtingųjų kinų namuose. Tada buvo parašytas ir pirmasis išsamus traktatas apie arbatą (jos auginimą, ruošimą, saugojimą, vartojimą ir gydomąsias savybes). Tuo laikotarpiu buvo geriama tik žalioji arbata.
Nuskinti arbatos lapeliai buvo apdorojami garais, sutrinami ir sumaišomi su slyvų sultimis. Gauta masė buvo pilama į specialias formas, presuojama ir kaitinama, kol išdžiūdavo.
Tokia presuota arbata buvo kaitinama krosnyje, kol suminkštėdavo, ir susmulkinama į miltelius, kuriuos virdavo vandenyje. Skoniui pagerinti ar paįvairinti į ruošiamą arbatą buvo dedama druska, saldieji svogūnai, imbieras, apelsinų žievelės, gvazdikėliai ir mėta. Vėliau presuota arbata buvo malama į miltelius, kurie buvo plakami verdančiame vandenyje (šį arbatos ruošimo būdą iš kinų perėmė japonai, garsėjantys arbatos gėrimo ceremonija). Pamažu stiprių prieskoninių priedų buvo atsisakyta, juos pakeitė subtilesni jazminų, lotoso, chrizantemų eteriniai aliejai. Dar vėliau kinai sukūrė dvi naujas arbatos rūšis - juodąją ir gėlių žiedlapiais aromatizuotą nuo seno įvairias tautas ir civilizacijas jungė didieji prekybiniai keliai - šilko, cinamono ar kiti, turėję didelės įtakos žmonijos raidai, tautų kultūriniams ryiams. Ir taip po truputį susiformavo dar vienas - Didysis arbatos kelias.
(Mokslai.lt)

O dabar trupai apie :

Baltąją arbatą -Tai iš dalies fermentuota arbata. Ji taip pat mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat gali padėti numesti svorį, bet tai nėra patvirtinta moksliniais tyrimais.
Juodąją arbatą - Gaminama iš fermentuotų Camellia sinensis lapų, ji turi daugiausiai kofeino iš visų arbatų.
Juodąją arbatą - gali apsaugoti plaučius nuo neigiamo cigarečių dūmų poveikio, sumažinti blogo cholesterolio kiekį kraujyje ir taip sumažinti insulto riziką.
Žaliąją arbatą - Žaliosios arbatos antioksidantai gali turėti teigiamos įtakos norint sustabdyti progresavimą ar norint išvengti šlapimo pūslės, plaučių, skrandžio, kasos ir storosios žarnos vėžio. Taip pat ji padės išvengti užsikimšusių arterijų, deginant riebalus, sumažins neurologinių ligų riziką , tokių kaip Alzheimerio ar Parkinsono liga, sumažins insulto riziką ir teigiamai veiks cholesterolio kiekį kraujyje. Teaninas esantis žaliojoje arbatoje ramina nervų sistemą, padeda atsipalaiduoti ir skatina gerą nuotaiką.
Raudonąją arbatą - ji yra mažiausiai apdirbta, todėl turi daugiausiai antioksidantų ir daro didžiausią poveikį norint išvengti vėžinių susirgimų.
(Daugiau skaitykite: http://sveika.lt/arbatos-nauda-sveikatai/)

O kokia Jūsų arbata mėgstamiausia?

Skanios arbatos :)










Jei neskaitėte : -Mano aistra - akmenukai;-Moterys ir kvepalai; -Be ko neįsivaizduoju rudens arba (Autumn Must Haves).Kviečiu paskaityti.


4 komentarai:

  1. Toks mielas įrašas:3 Aš asmeniškai labai mėgstu gerti arbatą, bet man vis vien skaniau tirpi kava:3 be to, aš buvau čia kažkur prieš savaitę prisijungus ir man rodė, kad tu buvai įkėlus "giveaway rezultatus", bet dabar to įrašo neberodo. Gal netyčia ištrynei? Nes man tai nerodo to įrašo, tiesiog lyg jo nebūtų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Roberta - Labas, esi šauni mergaitė. Tokia aktyvi. {: Yra įrašas su rezultatais, užsuk.

      Panaikinti
  2. Jaukus blog'as ir puikus įrašas! Aš asmeniškai labai mėgstu vakarais jaukiai ir šiltai susisukus gurkšnoti arbatą... Priverčia nusiraminti :)
    Prisijungiu prie sekėjų :)
    _____________________
    www.ILiveML.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Agnė J - Bendravardės. Kaip man smagu, kad turiu dar vieną nuostabią sekėja. Ačiū tau už gerus žodžius. Iki susitikimų ir malonaus skaitymo mano įrašuose, kviečiu paskaityti ir seniasnius. :)

      Panaikinti